~Toughbooktalk~ Rob - 630-300-8877

The largest Toughbook discussion site on the net!
It is currently Sat Nov 17, 2018 10:01 am

All times are UTC-06:00




Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1 2 3 Next
Author Message
PostPosted: Mon Jun 17, 2013 10:42 pm 
Offline

Joined: Sun May 26, 2013 7:09 pm
Posts: 15
Hi all,
have a T-Book CF-28P 800MHz which is refusing to play ball...

I bought it already loaded with XP Pro and with no FDD or optical drive and it had been working fine (if somewhat slow) until I had the brainstorming idea of nuking the 30Gb HD and sticking in a 160Gb upgrade.
Boy oh boy, was that ever a bum move? :pat:

..... more than 9 months later, after more hours and various Forum posts than can be remembered, (on one thread alone, we are on Post 94!) I have arrived here seeking some help and advice.

The problem is that upon Boot, it just stalls - after the Panasonic logo or Bios, - on a blank screen, with a flashing cursor in the upper left hand corner of the screen.
I have now tried removing the Ram and Battery, various different hard drives, as well as multiple installs of each of Win2000 (the original system but not orig discs), Win98, XP Pro and Home, Lubuntu 12.04, Linux Mint 11 LXDE, Peppermint 3 and others. I have run Boot-repair various times with no errors being shown, and just don't understand why I can run forever from a Live CD, with all the graphics and modem working fine, yet we cannot seem to pass the first step upon Boot. ????
I can only imagine that this is a hardware problem. perhaps created by the DVD Rom/caddy that I purchased in January in the false hope that it would resolve the install problems?


So......

Any ideas?

Thanks in advance.


Top
   
PostPosted: Mon Jun 17, 2013 11:39 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Oct 07, 2009 9:19 pm
Posts: 1503
Location: FL
Does it boot OK without the DVD? If so, the DVD probably is not set to Master as Panasonic requires. There is a simple mod to fix that in the CF-28 thread.

_________________
ToughBooks: CF-74 73 53 52 51 31 30 29 28 27 25 19 18 08 07 C1 C2 F9 H1 M32 M33 M34 R2 S10 T8 T5 T4 T2 U1 W2 Y2 VDW07 PDRC ...
GoBooks: VR-2, XR-1, IX-260+, IX-350


Top
   
PostPosted: Tue Jun 18, 2013 7:48 am 
Offline

Joined: Sun May 26, 2013 7:09 pm
Posts: 15
Hi,

no difference with or without the DVD Rom installed.

Cheers


Top
   
PostPosted: Tue Jun 18, 2013 9:18 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 14, 2010 1:13 pm
Posts: 2227
Location: TDR-HQ California
And the manufacturer of the hard drive?

One brand of 160's had a bunch of bad drives. http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... 3778,d.cGE

Good luck,

Jeff

_________________
Fair for you/ Fair for me.
I chose to NOT be organized.

-------------------------------------------------------------------[/color]
http://toughbooktalk.com/
http://forum.notebookreview.com/panasonic/


Top
   
PostPosted: Tue Jun 18, 2013 9:33 am 
Offline

Joined: Sun May 26, 2013 7:09 pm
Posts: 15
Hi Jeff,

interesting to know..
The 160 is Samsung, although have also been having troubles with a Toshiba and Hitachi, although all of them work fine in my IBM T42.

Gonna downgrade to the Hitachi 40Gb and try again.

Thanks


Top
   
PostPosted: Tue Jun 18, 2013 12:41 pm 
Offline

Joined: Sun May 26, 2013 7:09 pm
Posts: 15
Well, tried that, whilst installing Ubuntu 9.10 with a slight code variation...

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1496711

and we have progress...

Not a lot, but it booted up to the words...

Grub loading.

That was 30 minutes ago.

Never did that before.


Top
   
PostPosted: Tue Jun 18, 2013 5:32 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 14, 2010 1:13 pm
Posts: 2227
Location: TDR-HQ California
Did you use i915.modeset=1?

Have you read any of Glasen's stuff re:intel ? Some of the stuff I referenced in my NBR posts is no longer available. I just checked.

They are ignoring the existence of 9.10.

http://www.google.com/search?btnG=1&pws ... Fpanasonic

Replace TEST with your query for NBR.

I did a search for i915.modeset=1 and came up with this bum. http://forum.notebookreview.com/panason ... ost6422641

There is an earlier thread with Mint that may apply to 9.10.

Jeff

_________________
Fair for you/ Fair for me.
I chose to NOT be organized.

-------------------------------------------------------------------[/color]
http://toughbooktalk.com/
http://forum.notebookreview.com/panasonic/


Top
   
PostPosted: Tue Jun 18, 2013 7:08 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am
Posts: 2969
The 160 could be "bad" or perhaps the bios has a size limit on the HDD.

_________________
Life will beat you into submission.


Top
   
PostPosted: Tue Jun 18, 2013 8:17 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Dec 21, 2010 12:51 pm
Posts: 1884
Location: Northeast Louisiana
Did you check to see if that DVD drive was set to master as Springfield asked earlier? Just trying to narrow it down.

_________________
CF-28 MK2,Mk3 / CF-29 Mk3 / CF-30 MK2 / CF-25 Mk1 ATI / CF-19 MK3/Mk3/Mk5 / CF-U1 Mk1,Mk2 / CF-M34 Mk7/Mk3 / CF-17 Mk1 / CF-07
Voodoo Envy M355 / M360 / M515 / M780 / U703 / Voodoo Hexx / Voodoo Idol / Voodoo Rage F1 / Voodoo Rage F1 / Voodoo Rage F1 "signed case" / Voodoo Omen
Alienware M11x R1


Top
   
PostPosted: Tue Jun 18, 2013 9:10 pm 
Offline

Joined: Sun May 26, 2013 7:09 pm
Posts: 15
Shawn wrote:
The 160 could be "bad" or perhaps the bios has a size limit on the HDD.


Changed down to a 40Gb...
How could I tell if there is a Bios restriction?

Cheers.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1 2 3 Next

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited