~Toughbooktalk~ Rob - 630-300-8877

The largest Toughbook discussion site on the net!
It is currently Fri Jan 22, 2021 4:36 pm

All times are UTC-06:00




Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: upgrading ut-mb5
PostPosted: Mon Sep 15, 2014 6:19 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 26, 2013 5:45 pm
Posts: 50
One of my ut-mb5's is a pre-production unit and only has 4gb ram. I want to upgrade it to 8 or more does anyone know why that might not work?


Attachments:
ut-mb5 inside.JPG
ut-mb5 inside.JPG [ 46.19 KiB | Viewed 6550 times ]

_________________
Toughbook Collection:
RZ4, NX2, NX, AX2, B11, B10, N10, N8, W4, T5, T4, T2, T1, Y4, S4, R1, R9
(Direct from the Land of the Rising Sun)

ToughPad Collection:
MB5 4k, MB5 4k Prototype

Touch Monitors & Displays:
Pixelsense: Microsoft Surface 2.0 Tables
Sharp Interactive Aquos Board 70"
Top
   
 Post subject: Re: upgrading ut-mb5
PostPosted: Tue Sep 16, 2014 9:44 am 
Offline
Toughbooktalk Founder
User avatar

Joined: Mon Mar 16, 2009 8:23 pm
Posts: 3617
That pic is too small to see any detail but it appears to have a normal laptop chip in there. Just match the spex on it and pop an 8GB one in there.

Thanks!

_________________
~Rob - Rugged Depot ~ Cell: (630)/300-8877~

~Fully rugged Toughbook user since April 18th 2005~
~New 3/16/18 - CF-54F0001KM Win10, Intel Core i5 6300U 2.4GHz, 240GB SSD, 12GB, Verizon 4G LTE, Intel 8260 WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth~
~For the wife (New 1/25/18): CF-54F0962KM/i5/128GB SSD/8GB/Win 10~
~Others: CF-52MLBBQ2M (Home Workstation)
~New 11/13/14 Donations thanks to everyone at Toughbooktalk: IBM xSeries 3650/2 x Xeon X5560 2.8GHz/16GB RAM/8 x 600GB 10KRPM SAS RAID 5/3.71TB Space/Win 2008 R2/3000VA + 1250VA Battery Backup~
~AT&T 1GB Fiber 1GB/1GB business static line~
~Gamber & Johnson Platinum Partner~

http://www.toughbooktalk.com
http://www.toughbooktalk.com/public_downloads
http://www.toughwiki.com


Top
   
 Post subject: Re: upgrading ut-mb5
PostPosted: Tue Sep 16, 2014 1:36 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 26, 2013 5:45 pm
Posts: 50
Do you think 16GB might work? Sorry I will upload a better image later (been extremely busy with work).

_________________
Toughbook Collection:
RZ4, NX2, NX, AX2, B11, B10, N10, N8, W4, T5, T4, T2, T1, Y4, S4, R1, R9
(Direct from the Land of the Rising Sun)

ToughPad Collection:
MB5 4k, MB5 4k Prototype

Touch Monitors & Displays:
Pixelsense: Microsoft Surface 2.0 Tables
Sharp Interactive Aquos Board 70"


Top
   
 Post subject: Re: upgrading ut-mb5
PostPosted: Tue Sep 16, 2014 3:46 pm 
Offline
Toughbooktalk Founder
User avatar

Joined: Mon Mar 16, 2009 8:23 pm
Posts: 3617
Uhhhhggggg..... Doubt it.

Can you do me a favor?

Run CPU-Z (http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z/ve ... story.html) and give me the report on the motherboard? I wanna cross reference the chipset!

Thanks!

_________________
~Rob - Rugged Depot ~ Cell: (630)/300-8877~

~Fully rugged Toughbook user since April 18th 2005~
~New 3/16/18 - CF-54F0001KM Win10, Intel Core i5 6300U 2.4GHz, 240GB SSD, 12GB, Verizon 4G LTE, Intel 8260 WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth~
~For the wife (New 1/25/18): CF-54F0962KM/i5/128GB SSD/8GB/Win 10~
~Others: CF-52MLBBQ2M (Home Workstation)
~New 11/13/14 Donations thanks to everyone at Toughbooktalk: IBM xSeries 3650/2 x Xeon X5560 2.8GHz/16GB RAM/8 x 600GB 10KRPM SAS RAID 5/3.71TB Space/Win 2008 R2/3000VA + 1250VA Battery Backup~
~AT&T 1GB Fiber 1GB/1GB business static line~
~Gamber & Johnson Platinum Partner~

http://www.toughbooktalk.com
http://www.toughbooktalk.com/public_downloads
http://www.toughwiki.com


Top
   
 Post subject: Re: upgrading ut-mb5
PostPosted: Tue Sep 16, 2014 9:04 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 26, 2013 5:45 pm
Posts: 50
This unit is a pre-production unit, not sure if that has any impact


Attachments:
UT-MB.txt [81.97 KiB]
Downloaded 264 times

_________________
Toughbook Collection:
RZ4, NX2, NX, AX2, B11, B10, N10, N8, W4, T5, T4, T2, T1, Y4, S4, R1, R9
(Direct from the Land of the Rising Sun)

ToughPad Collection:
MB5 4k, MB5 4k Prototype

Touch Monitors & Displays:
Pixelsense: Microsoft Surface 2.0 Tables
Sharp Interactive Aquos Board 70"
Top
   
 Post subject: Re: upgrading ut-mb5
PostPosted: Wed Sep 17, 2014 2:23 pm 
Offline
Toughbooktalk Founder
User avatar

Joined: Mon Mar 16, 2009 8:23 pm
Posts: 3617
After analyzing that it would APPEAR that it SHOULD work with a 16GB chip...

http://ark.intel.com/products/71259/Int ... Hz?q=3437U - This shows 32GB max which would mean 2 x 16GB chips

Also, in the report I see:

DMI Physical Memory Array
location Motherboard
usage System Memory
correction None
max capacity 32768 MBytes
max# of devices 2


DMI Memory Device
designation ChannelA-DIMM0
format DIMM
type unknown

DMI Memory Device
designation ChannelB-DIMM0
format SODIMM
type unknown
total width 64 bits
data width 64 bits
size 4096 MBytes


Can you confirm that there are 2 RAM slots or is there only 1?

_________________
~Rob - Rugged Depot ~ Cell: (630)/300-8877~

~Fully rugged Toughbook user since April 18th 2005~
~New 3/16/18 - CF-54F0001KM Win10, Intel Core i5 6300U 2.4GHz, 240GB SSD, 12GB, Verizon 4G LTE, Intel 8260 WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth~
~For the wife (New 1/25/18): CF-54F0962KM/i5/128GB SSD/8GB/Win 10~
~Others: CF-52MLBBQ2M (Home Workstation)
~New 11/13/14 Donations thanks to everyone at Toughbooktalk: IBM xSeries 3650/2 x Xeon X5560 2.8GHz/16GB RAM/8 x 600GB 10KRPM SAS RAID 5/3.71TB Space/Win 2008 R2/3000VA + 1250VA Battery Backup~
~AT&T 1GB Fiber 1GB/1GB business static line~
~Gamber & Johnson Platinum Partner~

http://www.toughbooktalk.com
http://www.toughbooktalk.com/public_downloads
http://www.toughwiki.com


Top
   
 Post subject: Re: upgrading ut-mb5
PostPosted: Wed Sep 17, 2014 9:24 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 26, 2013 5:45 pm
Posts: 50
i have higher resolution photo attached but i believe its only one (didnt check carefully enough). I bought a 8gb sim from frys but I think I should have bought 16gb. What do you think?


Attachments:
photo.JPG
photo.JPG [ 2.59 MiB | Viewed 6502 times ]

_________________
Toughbook Collection:
RZ4, NX2, NX, AX2, B11, B10, N10, N8, W4, T5, T4, T2, T1, Y4, S4, R1, R9
(Direct from the Land of the Rising Sun)

ToughPad Collection:
MB5 4k, MB5 4k Prototype

Touch Monitors & Displays:
Pixelsense: Microsoft Surface 2.0 Tables
Sharp Interactive Aquos Board 70"
Top
   
 Post subject: Re: upgrading ut-mb5
PostPosted: Thu Sep 18, 2014 2:42 pm 
Offline
Toughbooktalk Founder
User avatar

Joined: Mon Mar 16, 2009 8:23 pm
Posts: 3617
Naw,

Looks like 1 slot for sure. Worst case the other slot (If it had it) would be on the other side.

Did the 8GB one work ok?

Thanks!

_________________
~Rob - Rugged Depot ~ Cell: (630)/300-8877~

~Fully rugged Toughbook user since April 18th 2005~
~New 3/16/18 - CF-54F0001KM Win10, Intel Core i5 6300U 2.4GHz, 240GB SSD, 12GB, Verizon 4G LTE, Intel 8260 WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth~
~For the wife (New 1/25/18): CF-54F0962KM/i5/128GB SSD/8GB/Win 10~
~Others: CF-52MLBBQ2M (Home Workstation)
~New 11/13/14 Donations thanks to everyone at Toughbooktalk: IBM xSeries 3650/2 x Xeon X5560 2.8GHz/16GB RAM/8 x 600GB 10KRPM SAS RAID 5/3.71TB Space/Win 2008 R2/3000VA + 1250VA Battery Backup~
~AT&T 1GB Fiber 1GB/1GB business static line~
~Gamber & Johnson Platinum Partner~

http://www.toughbooktalk.com
http://www.toughbooktalk.com/public_downloads
http://www.toughwiki.com


Top
   
 Post subject: Re: upgrading ut-mb5
PostPosted: Thu Sep 18, 2014 3:44 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 26, 2013 5:45 pm
Posts: 50
I haven't tried it. I was debating about putting 16GB in it and then I just got a call from Panasonic parts dept saying only 8 GB will fit.

I am debating about wasting the time to go to fry's buy 16gb and trying it before putting the 8 gb in. The parts store said the largest hard drive that will fit is 256gb but I put a 1 TB inside. The machine does not have good heat ventilation but my understanding is that performance Samsung drives tend to be cooler than mainstream hard drives.

_________________
Toughbook Collection:
RZ4, NX2, NX, AX2, B11, B10, N10, N8, W4, T5, T4, T2, T1, Y4, S4, R1, R9
(Direct from the Land of the Rising Sun)

ToughPad Collection:
MB5 4k, MB5 4k Prototype

Touch Monitors & Displays:
Pixelsense: Microsoft Surface 2.0 Tables
Sharp Interactive Aquos Board 70"


Top
   
 Post subject: Re: upgrading ut-mb5
PostPosted: Mon Sep 22, 2014 11:00 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 26, 2013 5:45 pm
Posts: 50
I havent found a 16gb chip at Frys. I wonder if anyone makes one? It seems that people put 8gb x 4.

_________________
Toughbook Collection:
RZ4, NX2, NX, AX2, B11, B10, N10, N8, W4, T5, T4, T2, T1, Y4, S4, R1, R9
(Direct from the Land of the Rising Sun)

ToughPad Collection:
MB5 4k, MB5 4k Prototype

Touch Monitors & Displays:
Pixelsense: Microsoft Surface 2.0 Tables
Sharp Interactive Aquos Board 70"


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited