~Toughbooktalk~ Rob - 630-300-8877

The largest Toughbook discussion site on the net!
It is currently Sat Sep 22, 2018 7:48 am

All times are UTC-06:00




Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Sun Jul 01, 2012 12:49 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Oct 07, 2009 9:19 pm
Posts: 1503
Location: FL
I got a batch of CF-T5L Mk2 units and wanted to load them right from a Panasonic Recovery DVD but no luck finding the right Recover DVD. But I did find a Recovery DVD for the Mk3 (T5M) conveniently nearby. ;) Comparing drivers for Mk3 vs Mk2 on the Japan site many were identical, only a few HotKey different, plus something called Extended Thermal Model (ETM) new to the Mk3.

So I ran the Recovery DVD on a Mk3 unit, then after it loaded but before rebooting I pulled the hard drive and moved it to a Mk2, then let it boot and initialize in the Mk2. Everything seems to work great. Checking the Device Manager, there is a System device for a thermal sensor that would not start. I opened the C: > Util > Driver folder and clicked on Install for the ETM and what do you know it Uninstalled the ETM software. No more thermal sensor driver problem. I guess that sensor had something to do with Core Duo in Mk3, where a Mk2 only has Core Solo.

I've copied the modified Mk3 load and installed it on several Mk2 units, they all run great.

_________________
ToughBooks: CF-74 73 53 52 51 31 30 29 28 27 25 19 18 08 07 C1 C2 F9 H1 M32 M33 M34 R2 S10 T8 T5 T4 T2 U1 W2 Y2 VDW07 PDRC ...
GoBooks: VR-2, XR-1, IX-260+, IX-350


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited