~Toughbooktalk~ Rob - 630-300-8877

The largest Toughbook discussion site on the net!
It is currently Tue Nov 13, 2018 12:35 pm

All times are UTC-06:00




Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 5:27 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 16, 2012 11:31 pm
Posts: 11
I've a CF-17 Mk 1 running XP. Decided I should up grade the bios to cfm34_mk1_w2k_v151l15.exe (V151l15). There seems to be a companion piece of software called "EC upgrade for Windows 2000. Use with CFM34_mk1_w2k_V151l15.exe BIOS upgrade. Version: L0111120. " I've no idea of what the "EC" is nor how to install this software.

A second issue is that when I attach the CF-17 to a CFVEB341 docking station, COM1 (on the CF-17) goes dead. Is there some way to have both COM1 (on the CF-17) and COM2 (on the docking station) working at the same time?

thanks for any insights, -john-


Top
   
PostPosted: Tue Jan 22, 2013 8:15 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 18, 2012 12:28 pm
Posts: 52
Be warned ! If you install the wrong BIOS, your CF-17 turns into a doorstop/brick.

the EC update must be performed first ! After the EC update you can update your BIOS. Otherwise , your machine wont boot.


Top
   
PostPosted: Wed Jan 23, 2013 2:56 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 16, 2012 11:31 pm
Posts: 11
You have my attention! Is the EC software install from DOS like the BIOS upgrade? And, what is the EC software?

thanks for your response, -john-


Top
   
PostPosted: Wed Jan 23, 2013 3:06 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 16, 2012 11:31 pm
Posts: 11
Concerning getting two com ports running simultaneously: My earlier description of the problem was incorrect. Once again, I'm running XP with SP2.

When I start the CF-17 Mk1 some process is grabbing COM1, making it unavailable. If I have the 17 plugged into a docking station I can use COM2, but COM1 remains unavailable.

One partial work-around is to go to Device Manage and disable COM1 and then re-enable it. COM 1 then becomes available for use (along with COM 2 if I'm plugged into the docking port).

Anybody have any ideas about what process might be grabbing COM1 during start up?

thanks, -john-


Top
   
PostPosted: Wed Jan 23, 2013 4:37 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 14, 2010 1:13 pm
Posts: 2227
Location: TDR-HQ California
Serial Port.

_________________
Fair for you/ Fair for me.
I chose to NOT be organized.

-------------------------------------------------------------------[/color]
http://toughbooktalk.com/
http://forum.notebookreview.com/panasonic/


Top
   
PostPosted: Wed Jan 23, 2013 6:35 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 16, 2012 11:31 pm
Posts: 11
Yes, I talking about the the RS232 serial ports.


Top
   
PostPosted: Thu Jan 31, 2013 4:38 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 16, 2012 11:31 pm
Posts: 11
Just an update on the problem using two comm ports: Turned out I had a printer installed and had configured it to use COM1. When the system booted it grabbed COM1 for the printer. Once I deleted the printer com1 became available and I was able to use both ports.... DUMB! You'd think I hadn't been doing computer stuff for 40 years!

Thanks to everyone for their thoughts, -john-


Top
   
PostPosted: Thu Jan 31, 2013 4:42 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 16, 2012 11:31 pm
Posts: 11
How do I install the EC software?

I'm want to up grade the BIOS but am told I must also upgrade the EC software and have no idea if it a Windows app or if it is something like the BIOS and must be install using a floppy. Any guidiance appreciated...

thanks, -john-


Top
   
PostPosted: Fri Feb 08, 2013 2:39 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 18, 2012 12:28 pm
Posts: 52
I did some bios updates on toughbooks some years ago, but since my last ultimate fail (I bricked a CF-M34 mk2 thanks to a bad version of the bios update), i didnt try again.

Anyhow, if my memory still works good, the EC update works the same way as the bios update.

What i did was this:

take a spare harddrive (the smaller the better, example 2 or 3 gigs)
format on another computer with MS-DOS 6.2 or so.
put both the EC update and BIOS update in 2 seperate directories (to make sure you do NOT mix them up)

insert harddrive in your CF-17
go to the directory of the EC-update, run the ec-update (its a .BAT or .COM .EXE file.....)

i think, after the update the CF-17 reboots.

then run the BIOS update.

....
Maybe some other members of this forum know more about this .
Update: I found this information that is the solution for your problem:
http://toughbook.wikispaces.com/message ... 4/32850336

of course you have to use the EC and BIOS update for your CF-17 and not for the CF-M34.


Top
   
PostPosted: Fri Feb 08, 2013 3:04 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 16, 2012 11:31 pm
Posts: 11
Thanks, so much, for taking the time to respond. Can you tell me what the 'EC' is? thanks,

thanks, -john-


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited