~Toughbooktalk~ Rob - 630-300-8877

The largest Toughbook discussion site on the net!
It is currently Thu Sep 20, 2018 8:34 pm

All times are UTC-06:00




Post new topic  Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next
Author Message
PostPosted: Sun Sep 04, 2016 5:35 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 14, 2010 1:13 pm
Posts: 2209
Location: TDR-HQ California
Did you try "power pull reset" and set to defaults?

I've seen where hardware is not recognized until the second boot.

But it's probably a bad disk.

_________________
Fair for you/ Fair for me.
I chose to NOT be organized.

-------------------------------------------------------------------[/color]
http://toughbooktalk.com/
http://forum.notebookreview.com/panasonic/


Top
   
PostPosted: Mon Sep 05, 2016 11:46 am 
Offline

Joined: Sun Feb 28, 2016 5:36 pm
Posts: 17
MK bios version is 1.23.1109

I have not set the bios to default yet


Top
   
PostPosted: Mon Sep 05, 2016 12:56 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am
Posts: 2967
BIOS 1.23.1109


The first digit being a 1 would indicate that machine is a mk1 not a mk3

Mk3 BIOS should be similar to this...V300L16.303

_________________
Life will beat you into submission.


Top
   
PostPosted: Tue Sep 06, 2016 12:10 am 
Offline

Joined: Sun Feb 28, 2016 5:36 pm
Posts: 17
Oh, thanks. I'll check that later when returning from work. I bought it as a MK3, but haven't checked all the hardware components yet. I'll post later what hardware is installed and if it really is a MK1


Top
   
PostPosted: Tue Sep 06, 2016 11:45 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 28, 2016 5:36 pm
Posts: 17
Checked it. It´s a MK3. Model ist CF-30KTP48NL and it´s a L9300 @ 1.60 GHz. Puh :) Maybe the 1.23.1109 is not the bios Version, because when I look for your V300 ... I can find a V3.00L19 M18 in bios Information.


Top
   
PostPosted: Wed Sep 07, 2016 1:30 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am
Posts: 2967
V3.00L19 M18 is your bios version. That is later than what I have. Hmm..

_________________
Life will beat you into submission.


Top
   
PostPosted: Sat Sep 10, 2016 9:33 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 14, 2010 1:13 pm
Posts: 2209
Location: TDR-HQ California
Oh, good, another special bios. The L means????????

M18 is scary..............means it takes a little longer to figure it out.

_________________
Fair for you/ Fair for me.
I chose to NOT be organized.

-------------------------------------------------------------------[/color]
http://toughbooktalk.com/
http://forum.notebookreview.com/panasonic/


Top
   
PostPosted: Mon Sep 12, 2016 4:53 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 28, 2016 5:36 pm
Posts: 17
Why is it scary?

I bought a new Intenso SSD today (same model thats already working fine in my MK3), but I get the same issues... :( Any ideas? At least I found out that when entering bios setup, theres no SSD detected, but when exit without saving in bios, the SSD boots fine ... So I can get it always working when entering bios setup before. So maybe a bios saving issue? Thanks in advance


Top
   
PostPosted: Mon Sep 12, 2016 7:41 pm 
Offline
Toughbooktalk Moderator
User avatar

Joined: Sat Mar 28, 2009 7:59 pm
Posts: 2617
Location: "TOUGHBOOK LAND" ME ,USA / NB . CANADA
So when you are in the bios it shows no hard drive at all but will boot after you get out of it....that's a new one to me??

_________________
:spinny: Blair :spinny:
___________________
CF-19 MK1 /2 Emissive Keyboard * CF-28 MK3
CF-30 MK2 , Intel SSD, 4GB , GPS, W7 Ultimate , Bluetooth, Emissive Keyboard
CF-51 MK3LL Core 2 Duo T7600 Mod , W7, 4GB Ram, 160GB 7200RPM HDD, Finger Print Reader
CF-52MK1 Core2Duo 2GHz, Intel SSD X25 Series ,4GB , BT with dock
CF-52 MK4 i5‑2540M 2.60GHz, ATI Discrete Graphics, Intel 120GB SSD, 16GB,W7 Pro 64bit
CF-53MK1 i5/2520, Kingston Hyper X SSD 240GB, 16GB memory, W7 Pro 64bit with dock
And the little guys CF-M34 MK3 and MK7
Infologix / MediSlate 10.4" tablet
Cel Google Pixel XL
Member of:
http://thessdreview.com/
http://www.toughbooktalk.com
http://forum.notebookreview.com/panasonic/


Top
   
PostPosted: Mon Sep 12, 2016 10:49 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 28, 2016 5:36 pm
Posts: 17
Yes, right. And when then entering again it shows the hard drive. Works perfect even with reboots, but when I shut it down, the ssd is not recognized again ...


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited