~Toughbooktalk~ Rob - 630-300-8877

The largest Toughbook discussion site on the net!
It is currently Tue Nov 13, 2018 6:57 pm

All times are UTC-06:00




Post new topic  Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1 2 3 Next
Author Message
PostPosted: Sat Sep 03, 2016 9:18 am 
Offline

Joined: Sun Feb 28, 2016 5:36 pm
Posts: 17
Hi.

I have a CF-30 MK3 and a MK2. Both are equipped with a SSD. The MK3 has a Intenso 128gb, the MK2 a SanDisk 120gb. When I swap the 120gb SanDisk to my MK3 it doesn't recognize it sometimes. On Boot is fine (bios finds it), next boot doesn't work ... I first thought it may be the caddy, but both caddys are fine. Any ideas why my 120gb SanDisk isn't recognized all times? I haven't set the bios to default yet. Thanks in advance!


Top
   
PostPosted: Sat Sep 03, 2016 2:12 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am
Posts: 2969
I've heard of Chinese caddies causing that.

Do I have it correct?
Sandisk works sometimes in the mk3 and always in the mk2?
Intenso works always in both the mk2 and mk3?

What OS?
NTFS format?

_________________
Life will beat you into submission.


Top
   
PostPosted: Sat Sep 03, 2016 4:47 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 14, 2010 1:13 pm
Posts: 2227
Location: TDR-HQ California
The question is what operating system are you running? (as Shawn queried)

MK2 and MK3 have different hardware and if for instance you are running M$ OS the disks are swap-able (sort of) but you will get errors or blue screens.

M$ = Micro$oft
OS = Operating system

_________________
Fair for you/ Fair for me.
I chose to NOT be organized.

-------------------------------------------------------------------[/color]
http://toughbooktalk.com/
http://forum.notebookreview.com/panasonic/


Top
   
PostPosted: Sun Sep 04, 2016 5:25 am 
Offline

Joined: Sun Feb 28, 2016 5:36 pm
Posts: 17
OS is WinXP. But that doesnt matter because the BIOS isn't detecting the SanDisk SSD in the MK3. If it's detected the system boots without problems or blue screens. I'm currently thinking that the SanDisk SSD is incompatible ...


Top
   
PostPosted: Sun Sep 04, 2016 6:22 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am
Posts: 2969
Did you try swapping the drives into the other caddies.
If Sandisk is in caddy A and Intenso is in caddy B, Try putting Sandisk in caddy B

_________________
Life will beat you into submission.


Top
   
PostPosted: Sun Sep 04, 2016 6:24 am 
Offline

Joined: Sun Feb 28, 2016 5:36 pm
Posts: 17
Yes, tried it. Same "fault". Tried also a non-SSD, which was perfectly found in bios. Only the SanDisk has this problem :(


Top
   
PostPosted: Sun Sep 04, 2016 6:27 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am
Posts: 2969
Firmware update for Sandisk?

_________________
Life will beat you into submission.


Top
   
PostPosted: Sun Sep 04, 2016 6:29 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am
Posts: 2969
What BIOS version is mk3?

_________________
Life will beat you into submission.


Top
   
PostPosted: Sun Sep 04, 2016 6:47 am 
Offline
Toughbooktalk Moderator
User avatar

Joined: Sat Mar 28, 2009 7:59 pm
Posts: 2621
Location: "TOUGHBOOK LAND" ME ,USA / NB . CANADA
Shawn wrote:
I've heard of Chinese caddies causing that.

I am with Shawn on that. I have had Chinese cađdies that was doing the same thing. Do both caddies look the same ?

_________________
:spinny: Blair :spinny:
___________________
CF-19 MK1 /2 Emissive Keyboard * CF-28 MK3
CF-30 MK2 , Intel SSD, 4GB , GPS, W7 Ultimate , Bluetooth, Emissive Keyboard
CF-51 MK3LL Core 2 Duo T7600 Mod , W7, 4GB Ram, 160GB 7200RPM HDD, Finger Print Reader
CF-52MK1 Core2Duo 2GHz, Intel SSD X25 Series ,4GB , BT with dock
CF-52 MK4 i5‑2540M 2.60GHz, ATI Discrete Graphics, Intel 120GB SSD, 16GB,W7 Pro 64bit
CF-53MK1 i5/2520, Kingston Hyper X SSD 240GB, 16GB memory, W7 Pro 64bit with dock
And the little guys CF-M34 MK3 and MK7
Infologix / MediSlate 10.4" tablet
Cel Google Pixel XL
Member of:
http://thessdreview.com/
http://www.toughbooktalk.com
http://forum.notebookreview.com/panasonic/


Top
   
PostPosted: Sun Sep 04, 2016 6:50 am 
Offline

Joined: Sun Feb 28, 2016 5:36 pm
Posts: 17
Both caddies are the same.
I'll check the bios Version later (currently driving in my car and not at home). I will post it later. Thanks anyway so far :)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1 2 3 Next

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited