~Toughbooktalk~ Rob - 630-300-8877

The largest Toughbook discussion site on the net!
It is currently Wed Sep 19, 2018 5:22 am

All times are UTC-06:00




Post new topic  Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 12:04 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 25, 2016 1:12 pm
Posts: 50
Location: Glasgow,Scotland
Hi Guys
Looking to finally solve this problem for UK/European users so future toughbook owners can benefit.
As some know I have a CF-30 MK 3 with a gobi 1000 card installed as standard however im am still struggling to get it to work in the UK and have tried with the AT&T carrier, so i have sourced 3 out of the 4 networks sim cards that are available in UK and none work properly, the EE sim is (Orange,T mobile) worked for about 3 mins and then dropped out, The 3uk network card done the same and the Vodafone wouldn't connect at all? and if you look at my attached pictures they include the error messages. didn't try the 4th UK network o2 as i couldn't source a sim in time.

I am at a stage now on thinking its locked?? I have under the very kind direction of Shawn and others loaded on the recent panasonic CSA and installed the AT&T carrier software and the results are above, I also tried the Sprint and the Verizon software but they just kept crashing my laptop.

So please someone can anybody help in this? is there anybody even in the UK that has this running can help or is my card locked have noticed on e-bay Chinese ones marked as unlocked.. how do you unlock them?


Attachments:
3 UK sim.jpg
3 UK sim.jpg [ 133.12 KiB | Viewed 2078 times ]
Vodafone UK sim.jpg
Vodafone UK sim.jpg [ 123.32 KiB | Viewed 2078 times ]
EE UK sim.jpg
EE UK sim.jpg [ 129.8 KiB | Viewed 2078 times ]
Top
   
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 1:16 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 07, 2014 7:39 am
Posts: 655
Location: Canada
if you're using AT&T connection software, it's probably using AT&T's APN, which obviously doesn't work. You have to have the capacity to manually edit the APN . Orange also uses a APN username and password. If AT&T software doesn't permit you to change these values, you need to use a more generic Sierra wireless manager.

Quick googling for Orange UK APN reveals this info:
APN: everywhere
Username: eesecure
Password: secure

_________________
CF-19 MK2 TOUCHSCREEN || CF-19 MK2 DIGITIZER || CF-30 MK3 "Jeff Edition" || CF-19 MK4


Top
   
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 1:26 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 25, 2016 1:12 pm
Posts: 50
Location: Glasgow,Scotland
Hi thanks tried that before, made up there own profiles for each network that includes the APN name,user name and password and still nothing :pat:
Orange is no longer in UK as they have merged with T-Mobile and called EE. they use the same frequency spectrum.good try thanks mate.


Top
   
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 1:30 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 07, 2014 7:39 am
Posts: 655
Location: Canada
Which image did you flash your Gobi with the CSA? I haven't been able to find a CSA with image 5 or 6 (generic UMTS Europe and North America, respectively). I'd love to get my hands on those.

_________________
CF-19 MK2 TOUCHSCREEN || CF-19 MK2 DIGITIZER || CF-30 MK3 "Jeff Edition" || CF-19 MK4


Top
   
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 1:41 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 25, 2016 1:12 pm
Posts: 50
Location: Glasgow,Scotland
Sorry what do you mean by IMAGE and FLASH sorry not a expert is that??

CSA 2-00-1100-01-0193
VERS-4.0.100.1124


Top
   
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 1:57 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 07, 2014 7:39 am
Posts: 655
Location: Canada
CSA stands for Carrier Selector Application. You run it, select the carrier in the list and it flashes your Gobi with the appropriate firmware image to allow it to be used with a particular carrier. The CSA apps I have found either do not recognize my Gobi 1000 or have only 4 carriers in the United States available. There are a total of 10 images that the Gobi can accept for various carriers around the world, including two generic images that basically allows it to use any other carrier not on the list.

_________________
CF-19 MK2 TOUCHSCREEN || CF-19 MK2 DIGITIZER || CF-30 MK3 "Jeff Edition" || CF-19 MK4


Top
   
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 2:07 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 25, 2016 1:12 pm
Posts: 50
Location: Glasgow,Scotland
Basically we are looking for a CSA with the images that cover Europe? im off work tomorrow so is there anything i can search for? got loads of time.


Top
   
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 2:10 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 07, 2014 7:39 am
Posts: 655
Location: Canada
Did you run your CSA yet? Just installing it does absolutely nothing.

_________________
CF-19 MK2 TOUCHSCREEN || CF-19 MK2 DIGITIZER || CF-30 MK3 "Jeff Edition" || CF-19 MK4


Top
   
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 2:15 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 25, 2016 1:12 pm
Posts: 50
Location: Glasgow,Scotland
Sorry think you got the wrong end of the stick, ran the CSA last week and loaded it all on picked the gobi 1000 pack downloaded that and then ran the carrier selection application and you get to pick,at&t verizon or sprint,i picked at&t and still couldn't connect.


Top
   
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 2:22 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 25, 2016 1:12 pm
Posts: 50
Location: Glasgow,Scotland
Hang on think ive got it went into the csa pack and found a a file called set firm look at this :pbjt:


Attachments:
set firm in csa pack.jpg
set firm in csa pack.jpg [ 205.08 KiB | Viewed 2065 times ]
Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited