~Toughbooktalk~ Rob - 630-300-8877

The largest Toughbook discussion site on the net!
It is currently Sat Aug 17, 2019 5:25 pm

All times are UTC-06:00




Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Bluetooth problems
PostPosted: Thu Jul 31, 2014 5:08 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Oct 07, 2009 9:19 pm
Posts: 1513
Location: FL
Tried to setup a MoGo mouse with my CF-53 and surprised that the OEM/Toshiba BT utility says there is no BT device. BT shows as working in Device Manager and I had this CF-53 paired with a different BT mouse a while back that worked fine. Last week I was having the same symptom with 2 different CF-H1 tablets -- BT turned on, shows as working in Device Manager, yet the OEM BT Assistant software says there is no BT device present. All 3 units are running OEM Win7 Pro.

I'm wondering if there was a recent Win7 update that messed up the Toshiba BT utility? Anyone else seeing this issue? Any recommendations for an alternate BT utility to try?

_________________
ToughBooks: CF-74 73 53 52 51 31 30 29 28 27 25 19 18 08 07 C1 C2 F9 H1 M32 M33 M34 R2 S10 T8 T5 T4 T2 U1 W2 Y2 VDW07 PDRC ...
GoBooks: VR-2, XR-1, IX-260+, IX-350


Top
   
 Post subject: Re: Bluetooth problems
PostPosted: Thu Jul 31, 2014 7:24 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am
Posts: 2969
Is the MoGo fully charged?...I had battery issues with mine.

_________________
Life will beat you into submission.


Top
   
 Post subject: Re: Bluetooth problems
PostPosted: Fri Aug 01, 2014 3:45 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Oct 07, 2009 9:19 pm
Posts: 1513
Location: FL
So yesterday I downloaded the OEM BT driver to try reloading it, but didn't reload then just shut it down. Just now fired up the 53 and tried the BT again -- everything works great now. MoGo is charged up and BT Wizard found it right away.

Don't know what you guys did, but THANKS for fixing it!

_________________
ToughBooks: CF-74 73 53 52 51 31 30 29 28 27 25 19 18 08 07 C1 C2 F9 H1 M32 M33 M34 R2 S10 T8 T5 T4 T2 U1 W2 Y2 VDW07 PDRC ...
GoBooks: VR-2, XR-1, IX-260+, IX-350


Top
   
 Post subject: Re: Bluetooth problems
PostPosted: Sat Sep 20, 2014 1:14 pm 
Offline

Joined: Sun Jul 27, 2014 12:00 pm
Posts: 120
Location: Florida
So what are the best mice for these anyway? How about the "clickers" that you use for power point presentations? Share what was best for you and why.

Thanks

_________________
CF-C2AKFZGLM My newest one :)
CF-30KQPATPM for sale! Ask me about more info!
CF-30KCPAQ2M for sale! Ask me about more info!


Top
   
 Post subject: Re: Bluetooth problems
PostPosted: Sat Sep 27, 2014 1:00 pm 
Offline

Joined: Sun Jul 27, 2014 12:00 pm
Posts: 120
Location: Florida
I went ahead and bought the mouse and plugged it in to charge, the TB has not recognized the MoGo while in charge mode, is this OK?

_________________
CF-C2AKFZGLM My newest one :)
CF-30KQPATPM for sale! Ask me about more info!
CF-30KCPAQ2M for sale! Ask me about more info!


Top
   
 Post subject: Re: Bluetooth problems
PostPosted: Sun Sep 28, 2014 5:38 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Oct 07, 2009 9:19 pm
Posts: 1513
Location: FL
Tactmedic wrote:
... the TB has not recognized the MoGo while in charge mode, is this OK?

That's normal, it is not designed to interact with the pc-card slot just draw current to charge.

_________________
ToughBooks: CF-74 73 53 52 51 31 30 29 28 27 25 19 18 08 07 C1 C2 F9 H1 M32 M33 M34 R2 S10 T8 T5 T4 T2 U1 W2 Y2 VDW07 PDRC ...
GoBooks: VR-2, XR-1, IX-260+, IX-350


Top
   
 Post subject: Re: Bluetooth problems
PostPosted: Sun Sep 28, 2014 9:57 am 
Offline

Joined: Sun Jul 27, 2014 12:00 pm
Posts: 120
Location: Florida
I also notice that the light on the MoGo is not lit- at all. I thought it blinks or stay lit in charging mode? Can't get it on so BT is not even seeing it... frustrating

_________________
CF-C2AKFZGLM My newest one :)
CF-30KQPATPM for sale! Ask me about more info!
CF-30KCPAQ2M for sale! Ask me about more info!


Top
   
 Post subject: Re: Bluetooth problems
PostPosted: Sun Sep 28, 2014 1:09 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Oct 07, 2009 9:19 pm
Posts: 1513
Location: FL
It only charges when the Toughbook is running. Mine is showing a red led while it's charging.

_________________
ToughBooks: CF-74 73 53 52 51 31 30 29 28 27 25 19 18 08 07 C1 C2 F9 H1 M32 M33 M34 R2 S10 T8 T5 T4 T2 U1 W2 Y2 VDW07 PDRC ...
GoBooks: VR-2, XR-1, IX-260+, IX-350


Top
   
 Post subject: Re: Bluetooth problems
PostPosted: Mon Sep 29, 2014 8:19 am 
Offline

Joined: Sun Jul 27, 2014 12:00 pm
Posts: 120
Location: Florida
Springfield wrote:
It only charges when the Toughbook is running. Mine is showing a red led while it's charging.


Yes I left my TB on all day and nothing charged (no lights, nothing)

So its either defective MoGo or my express port is not working. My ports are on, as I am using a CAC card reader on the PCMIA(Sp?) card...

_________________
CF-C2AKFZGLM My newest one :)
CF-30KQPATPM for sale! Ask me about more info!
CF-30KCPAQ2M for sale! Ask me about more info!


Top
   
 Post subject: Re: Bluetooth problems
PostPosted: Mon Sep 29, 2014 11:52 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am
Posts: 2969
I had the same issue with mine....I figured it was the battery.....I never did check it though.

_________________
Life will beat you into submission.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited